...aneb malá exkurze do mé kuchyně

Ghrejbe - arabské sušenky

  

200g másla
200g moučkového cukru
400g hladké mouky
1 vanilkový cukr
¼ lžičky prášku do pečiva
kousky oříšků na ozdobu

 

Jednoduché a chuťově dokonalé arabské cukroví.... 

 

Máslo a oba cukry vyšleháme do pěny. Po lžících přidáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

 

Vypracujeme hladké těsto, které libovolně tvarujeme, nejčastěji placičky, lze je také formovat ve formičce a vyklepnout.

Celkem vyjde asi na 40 kousků cukroví. 

Do každého zapíchneme kousek oříšku, použila jsem ¼ mandle.

 

Ghrejbe vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a při 140 stupních (horní a dolní ohřev) zhruba 15 minut sušíme. Cukroví by nemělo změnit barvu. 

 

Na plechu necháme zcela vychladnout, poté mírně pocukrujeme.