Ghrejbe - arabské sušenky
200g másla
200g moučkového cukru
400g hladké mouky
1 vanilkový cukr
¼ lžičky prášku do pečiva
kousky oříšků na ozdobu
Jednoduché a chuťově dokonalé arabské cukroví....
Máslo a oba cukry vyšleháme do pěny. Po lžících přidáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vypracujeme hladké těsto, které libovolně tvarujeme, nejčastěji placičky, lze je také formovat ve formičce a vyklepnout.
Celkem vyjde asi na 40 kousků cukroví.
Do každého zapíchneme kousek oříšku, použila jsem ¼ mandle.
Ghrejbe vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem a při 140 stupních (horní a dolní ohřev) zhruba 15 minut sušíme. Cukroví by nemělo změnit barvu.
Na plechu necháme zcela vychladnout, poté mírně pocukrujeme.