Ořechové řezy s karamelovým (kávovým) krémem
Původní recept jsem nalezla na www. nejrecept.cz, ale z důvodů absence karamelového pudinku jsem si jej upravila k obrazu svému.
I tak všem velice chutnal. Takže zde předkládám již upravený recept:
Suroviny:
Těsto:
5 ks vejce
200 g krupicový cukr
trochu vanilkového aroma (nebo rumu)
200 ml vlažná voda
250 g polohrubá mouka
100 g jemně mleté ořechy (vlašské)
1 bal. prášek do pečiva
Krém:
1 l mléko
200 g krupicový cukr
trochu vanilkového aroma
2 ks puding karamelový (já použila puding Caffé Latté)
2 ks puding vanilkový
250 g máslo
Na ozdobu:
Jemně mleté vlašské ořechy
Karamelový topik
Lze požít i strouhanou čokoládu místo topiku
Postup
Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma (rumem) do pěny, pomalu přiléváme vodu a nakonec přisypeme mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva.
Hotovou hmotu dáme do hlubokého plechu, který jsme vystlali pečícím papírem, nebo vymastili a vysypali moukou. Pečeme při teplotě 170°C cca 20 minut.
Poté necháme vychladit.
Uvaříme si puding a necháme vychladit na pokojou teplotu pod fólii, aby se neudělal škraloup. Poté rozšleháme šlehačem a přidáme máslo (také pokojové teploty). Šleháme do úplného spojení pudingu a másla.
Vychladlý korpus navlhčíme vodou s rumem, aby byl vláčnější a natřeme krémem. Vrch posypeme mletými ořechy a strouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinami. Já posypala jemně mletými ořechy a cikcak ozdobila karamelovým topikem.
Zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/karamelove-orechove-rezy-r3327