...aneb malá exkurze do mé kuchyně

Kubánský dort z MTV

Já tento dort dělám rodině ke kafíčku. Moc jim chutná a myslím, že kdo má rád pařížskou šlehačku, určitě bude nadmíru spokojen.

 

 

Pařížská šlehačka:

0,5 l šlehačky, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa (nebo místo kakaa dáme jednu tabulku čokolády na vaření)

Den předem si vše svaříme a necháme do druhého dne v lednici. Potom ušleháme.

Korpus:

Korpus nejraději dělám v rozdělávací silikonové formě na dort v mikrovlnné troubě. Je to rychlé a korpus má výšku vhodnou pro použití na tento dortík.

3 celá vejce, 8 dkg práškového cukru, 10 dkg čokolády, 10 dkg másla, 10 dkg polohr. mouky, 1 malá lyžička prášku do pečiva

Celá vejce dobře vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu s máslem, vymícháme, nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme do silikonové, plastové či skleněné formy, vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme na 750W 5 minut a necháme v MVT ještě 2-3 minutky dojít. Vytáhneme z MT trouby a vyndáme z formy. necháme řádně vychladnout.

Nachystáme si marmeládu, 4 banány, čokoládovou polevu

Upečený korpusvrátíme zpět do čisté formy, potřeme marmeládou a rozložíme podélně rozkrojené banány, které pokryjeme pevně ušlehanou pařížskou šlehačkou. Nakonec polijeme čokoládovou polevou. Kubánský dort dáme vychladit do lednice. Před podáváním můžeme ještě dozdobit ušlehanou bílou šlehačkou.

Recept na korpus je použitý z internetu a je to původně recept na Sachr dort. Ale vyzkoušela jsem ho na Kubánský dort a je vynikající. Podle toho, kolik dáte prášku do pečiva, je buď nižší a hutnější, nebo naopak  vyšší a křehčí. Kdo nechce, nemusí dort nakonec polévat čokoládovou polevou, ale stačí jen posypat čokoládovými hoblinkami, nebo strouhanou čokoládou. Bude se Vám lépe krájet.

Pozn. Pokud chcete mít pravý Kubánský dort tak dortík polejte čokoládovou polevou