Nejčokoládovější cookies
Suroviny:
110 g másla, změklého
130 g tmavého cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
150 g hladké mouky, prosáté
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody
125 g tmavé čokolády, rozpuštěné
280 g tmavé čokolády, nahrubo nasekané
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C.
Změklé máslo a cukr dejte do robotu a 8–10 minut šlehejte, abyste získali světlou a nadýchanou směs.
Přidejte vejce a vanilkový extrakt a šlehejte další 3–4 minuty.
Přisypte mouku, kakao a sodu a vlijte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a zlehka promíchejte.
Plech vyložte pečicím papírem. Lžící nabírejte směs a na plechu ji tvarujte do koleček. Každé mírně přitlačte a pečte 10–12 minut.
Vyndejte a nechte zchladnout na pečicím papíře – cookies budou zpočátku měkké, teprve pak ztuhnou.
Pokud nemáte kakao holandského typu, lze použít i obyčejné. Místo tmavého cukru lze dát i bílý. A pokud nemáte vanilkový extrakt, lze dát i vanilkový cukr. Cookies budou i tak velmi dobré :-)
převzato ze stránky www.albert.cz