...aneb malá exkurze do mé kuchyně

Nejčokoládovější cookies

2013 cokoladove cookies


 

 

Suroviny:

 

110 g másla, změklého
130 g tmavého cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
150 g hladké mouky, prosáté
30 g kakaa holandského typu
1 lžička jedlé sody
125 g tmavé čokolády, rozpuštěné
280 g tmavé čokolády, nahrubo nasekané

 

 

Postup

 

 

Troubu předehřejte na 160 °C.
Změklé máslo a cukr dejte do robotu a 8–10 minut šlehejte, abyste získali světlou a nadýchanou směs.

Přidejte vejce a vanilkový extrakt a šlehejte další 3–4 minuty.
Přisypte mouku, kakao a sodu a vlijte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a zlehka promíchejte.
Plech vyložte pečicím papírem. Lžící nabírejte směs a na plechu ji tvarujte do koleček. Každé mírně přitlačte a pečte 10–12 minut.
Vyndejte a nechte zchladnout na pečicím papíře – cookies budou zpočátku měkké, teprve pak ztuhnou. 

Pokud nemáte kakao holandského typu, lze použít i obyčejné. Místo tmavého cukru lze dát i bílý. A pokud nemáte vanilkový extrakt, lze dát i vanilkový cukr. Cookies budou i tak velmi dobré :-)

 

 

 převzato ze stránky www.albert.cz