...aneb malá exkurze do mé kuchyně

Broskvové řezy s mascarpone

2018 broskvovo mascarpone


 

 

Suroviny:

Korpus : 

5 vajec
150g krystalového cukru 
250g polohrubé mouky
150 ml teplé vody
1ks prášku do pečiva
150ml oleje

Žloutky, cukr a vodu našleháme do husté směsi, přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia.

Na korpus poklademe :

broskvová marmeláda
----------
zavařené oloupané broskve, nakrájené na tenké plátky
----------
900ml mléka
3 balíčky vanikového pudingu
3 balíčky vanilkového cukru
500 ml zakysané smetany
-----------
500ml smetany ke šlehání
500ml mascarpone
100 g moučkového cukru
2 ztužovače šlehačky (nemusí být)
------------
kakao na posypání, nebo strouhaná čokoláda, karamel apod.

  

Postup

Vychladlý upečený korpus pomažeme marmeládou (já neměla marmeládu, tak jsem rozmixovala část broskvového kompotu a použila místo marmelády.)
Poklademe plátky broskví. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý puding a do ještě horkého zamícháme zakysanou smetanu. Vše navrsvíme na broskve na korpusu.
Necháme vychladnout.

Připravíme si šlehačkovo- mascarpone krém:

Vyšleháme smetanuy s cukrem ( přidáme ztužovač ) do tuha. Samostatně prošleháme mascarpone a opatrně smícháme se šlehačkou.
Krém rozetřeme po celé ploše korpusu, povrh zvrásníme lžící, nebo vidličkou a posypeme kakaem, nebo strohanou čokoládou.

Já posypala kakaem a pak při krájení jednotlivé kostky řezu ozdobila zbylými broskvemi. Také jsem připravila karamel, který jsem nalámala
na kousky a zapíchla vedle broskve do řezu. Zdobit se ale dá podle vlastní fantazie.

 

 

 převzato a upraveno z webu: https://nanicmama.sme.sk/zakusky/broskynove-rezy-s-mascarpone