...aneb malá exkurze do mé kuchyně

Čokoládo-pudinkovo-máslový krém

- máslo 82%
- cukr moučka na jedno máslo zhruba 50-100g, podle toho jak to chcete mít sladké
- 1 vanilkový pudink
- 250 ml mléka
- 100g čokolády

 

Pudink v mléce povaříme do zhoustnutí. Do horkého pudinku zamícháme šokoládu, aby se rozpustila. Přikryjeme pudink folii, aby se nám neutvořil škraloup. Folie musí být položena těsně na pudinku. Necháme do úplného zchladnutí.

Máslo si vyndáme a necháme v pokojové teplotě změknout. Máslo i pudink musí mít stejnou pokojovou teplotu jinak se nám máslo srazí.

Šlehačem pak máslo vyšleháme a přidáme cukr moučka. Nesmíme šlehat dlouho jinak by se nám mohl srazit. Jakmile máme šlehačem našlehané, po malých dávkách zašleháme pudink. Lze to i naopak zašlehávat máslo do pudinku.

Krém má velmi dobrou chuť (jako těžká "paříž"), lze jej použít i pod potahové hmoty,